Startpagina
 > 
8 daags uurwerk met muziek
5.8878.01.P
5.8878.01.P
5.8878.01.P
5.8878.01.P
5.8878.01.P
Vorschau

Koekoeksklok van het jaar 2012
Geissenpeterhof van August Schwer

Artikelnr: 5.8878.01.P
8 daags uurwerk met muziek
Kleur: walnoot
1 week levertijd - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 4.558,00 EUR
3.588,75 EUR incl.0% BTW.zzgl. Verzend
August Schwer

Koekoeksklok Koekoeksklokken Wandklok Schwarzwaldklok
Dit is de officiële VdS-klok van het jaar 2009! Koekoeksklok met 8-daags uurwerk / looptijd (mechanisch), muziek en danser. Elk jaar is er een wedstrijd voor de mooiste klok van het jaar, georganiseerd door de club 'De Schwarzwalder klok' (VdS). Dit jaar vond de verkiezing van de klok plaats in het Technisch Museum in Speyer. Daar kon op de modellen van dekoekoeksklokfabrikanten uit het Zwarte Woud van juni tot november worden gestemd. De bezoekers van het museum stemden voor de mooiste klok van het jaar. Dit is de winnende klok van 2009. Op deze zeer grote klok vindt u alles wat de schoonheid van een Schwarzwalder boerderij bepaalt. De focus ligt op de bijzonder rijke uitrusting van deze klok en de weergave van de traditionele activiteiten op een Schwarzwalder boerderij. Zo zie je een boer bij de hooioogst, die hier tijdens een pauze op de zeis rust. Naast hem staat de reeds gevulde hooiwagen. Aan de rechterkant van de klok op de binnenplaats voor de kleen kapel staat een kiezelsteenbok (nauwelijks zichtbaar op de foto's). In de winter, als er geen werk te doen was op de velden, brachten de boeren vaak hun tijd door met het maken van dakspanen. Deze activiteit stelde de boeren in staat om als handwerkslieden te werken en zelfs in de winter geld te verdienen. De constructie van de klok is zeer ongebruikelijk voor een koekoeksklok. In tegenstelling tot de normale modellen werden de karakteristieke bijgebouwen van een Schwarzwaldboerderij in deze klok als zelfstandige gebouwen gerealiseerd. Ze zijn niet, zoals gewoonlijk, alleen maar aangeduid, maar staan vrij naast het hoofdgedeelte van de klok, het Schwarzwaldhof. Aan de linkerzijde bevindt zich een kleen schuur; dergelijke bijgebouwen werden gebruikt als opslagruimte of rokerij, afhankelijk van hoeveel ruimte er nodig was. Dit geeft de indruk van een echt boerderij-ensemble met al zijn typische elementen. De klok is vernoemd naar het jongetje aan de linkerkant van de schuur. Hij draagt een kleen geit op zijn arm... Neben den baulichen Besondeheiten de Uhr hat sie ein typisches Schindeldach, das Haupthuit ist in Fachwerkbauweise konstruiert. De vuurklok op het dak is kenmerkend voor de vaak geïsoleerde binnenplaatsen. In geval van nood kan deze bel gebruikt worden om snel hulp in te roepen. Een ander kenmerk van zo'n boerderij zijn de vele dieren, je ziet huisdieren zoals de kip en de kat, maar ook boerderijdieren zoals de koe. Naast de dieren is deze klok zeer uitgebreid met gereedschap en vloerdecoratie, vveel bomen, waterbakken en banken. Voor de klok staat een kleen tafel, klaar met vespers. Alle figuren en decoratieve elementen zijn gemaakt van hout en met de hand geschilderd. Hoogwaardige dansfiguren (dansend paar in Schwarzwaldkostuum) van hout. Het muziekwerk beschikt over twee
melodieën en 36 stemmen.
De melodie wisselt elk uur tussen de vrolijke wandelaar en Edelweiss.
Houten wijzerplaat, houten wijzer,uit hout gesneden vogel, nachtuitschakeling met houten knop, gebronsde kettingen, vogeldeur met scharnier, behuizing met dakpannen,pijp aan de binnenkant, extra diep houtsnijwerk.

Fabrikant August Schwer
nettogewicht:17 kg
bruttogewicht:19 kg
hoogte:55 cm/21,7 inch
breedte:78 cm/30,7 inch
diepte:28 cm/11,0 inch
Kleur okkernoot
Materiaal Hout
melodieën 8-daagse klok De vrolijke wandelaar en Edelweiss - De melodie wisselt elk uur af tussen Der fröhliche Wanderer en Edelweiss.
Nachtafsluiting Het geluid kan worden uitgeschakeld met een hendel.
Thema koekoeks klok
Vriendelijk Authentieke koekoeksklok uit het Zwarte Woud
Uurwerk De koekoeksklok heeft een REGULA uurwerk van de marktleider SBS-FEINTECHNIK in Schonach in het Zwarte Woud.
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
August Schwer

De firma August Schwer werd in 1885 in Schonach in het Zwarte Woud opgericht door de heer August Schwer. De klokken van August Schwer waren binnen korte tijd bekend buiten het Zwarte Woud en dus werd de serieproductie gestart. In 2000 werd het bedrijf overgenomen door Andreas Winter. De heer Winter kent het bedrijf bijzonder goed als een langdurige medewerker van August Schwer. In de daaropvolgende jaren slaagde Andreas Winter erin om met de koekoeksklokken van August Schwer vele prijzen te winnen bij de jaarlijkse wedstrijd Zwarte Woudklok van het jaar. De koekoeksklokken van de firma August Schwer kenmerken zich vooral door hun liefdevolle decoratie en hoge kwaliteit.

Selectie per merk