Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen Alpendorp, Lengte 64 cm, compleet elektrisch verlicht (120V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 12634
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 846,00 USD
665,86 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Gebaseerd op het architectonische model van de Klaiser Kapelle in het midden van het bos, ligt de kleine kerk op een hoge heuvel in het kleine bergdorpje. Van binnenuit dringen warme lichtstralen naar buiten in de kou. De sterzangers ervoor zijn dik gewikkeld in hun winterkleren en kondigen hun liederen aan met het gezangenboek in de hand. De kapel wordt omlijst door kunstzinnig gedraaide dennenbomen en kleine, gezellige huisjes in typisch Beierse stijl. In de gloed van zeven elektrische kaarsen (230V) schittert het prachtige winterlandschap voor het raam.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:2,1 kg
hoogte:35 cm/13,8 inch
breedte:64 cm/25,2 inch
diepte:13 cm/5,1 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk