Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen Alt Dresden, Lengte 80 cm, natura, elektrisch verlicht (230V, 50Hz), gelimiteerde oplage, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 12860
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 2.984,00 USD
2.349,36 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Met veel liefde voor detail vertegenwoordigt deze elektrische zevenvoudige lichtboog (230V) een stukje historisch Dresden met enkele van de mooiste gebouwen en uitstekende architectuur in de buurt van de Augustusbrücke. In het midden van het landschap staat de Frauenkirche, het meest imposante koepelgebouw van de Duitse barok. Om het monumentale effect van de zandsteen te belichamen, werden lichte accenten gezet met enkele prachtige houtsoorten. Direct naast de Frauenkirche ligt het Coselpalais, met 157 filigraan gefreesde ramen en een mansardedak met een balustrade die trouw is aan het origineel. Aan de andere kant is het Johanneum, dat ooit als stal werd gebouwd en nu het transportmuseum herbergt. Alle gebouwen zijn van binnenuit verlicht en schijnen 's avonds in de gloed van de lichten. Het beeld wordt afgerond door twee uitstekend gedraaide bomen op de achtergrond en wandelende figuren in historische kledingstukken op de voorgrond.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:6 kg
hoogte:43 cm/16,9 inch
breedte:80 cm/31,5 inch
diepte:20 cm/7,9 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk