Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen Seiffener dorp, Lengte 102 cm, natura, elektrisch verlicht (120V, 50Hz), gelimiteerde oplage, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 12002
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.477,00 USD
1.162,66 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Deze unieke kaarsenboog met het motief Seiffener dorp op een lengte van 102 cm van het huis Müller Kleinkunst is verkrijgbaar in een gelimiteerde oplage. De Seiffenerkerk met de Kurrender-figuren op de voorgrond is een populair motief van de volkskunst van hetErzgebergte. De barokke ronde kerk is het herkenningspunt van het dorp. Verder zijn de oude school en het stadhuis te vinden op de lichtboog, omgeven door typische Seiffener huizen van de voormalige mijnwerkers met de met leisteen bedekte daken in de verplichte scherpe hoek van 49 graden. Het motief wordt verlicht door negen elektrische boogkaarsen (120V) en door de binnenverlichting van de gebouwen en lantaarns. Het wolkenmotief op de ronde boog is een beschermd designelement van de familie Müller..

Fabrikant Müller
bruttogewicht:9 kg
hoogte:56 cm/22,0 inch
breedte:102 cm/40,2 inch
diepte:24 cm/9,4 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk