Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen geboorte van Christus met kribbe, Lengte 57 cm, compleet elektrisch verlicht (230V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen MU 12528

Artikelnr: MU 12528
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 338,00 USD
266,52 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Met gedetailleerde houtfiguren en handgesneden dieren wordt de geboorte van Christus op de lichtboog weergegeven. Onder het beschermende dak van de schuur bidden Maria en Jozef voor hun pasgeboren kind, dat voor hen in de kribbe ligt. Een ezel en een koe kijken nieuwsgierig over de rand van de wieg. Onder leiding van de ster van Bethlehem komen de herders met hun schapen en kamelen en de drie Wijzen met hun gaven uit het Oosten. De uitvoerig gedraaide bomen omringen het tafereel van de Heilige Nacht. De kaarsenboog wordt verlicht door vijf elektrische kaarsen (230V).

Fabrikant Müller
bruttogewicht:1,5 kg
hoogte:32 cm/12,6 inch
breedte:57 cm/22,4 inch
diepte:11 cm/4,3 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk