Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen heilige geschiedenis, Lengte 64 cm, natura, compleet elektrisch verlicht (230V, 50Hz), origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 12642
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 473,00 USD
372,53 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Op deze kerstachtige lichtboog komt het heilige verhaal tot leven in de gloed van de kaarsen. De geboorte van Christus is afgebeeld met gedetailleerde houten figuren en handgesneden dieren. Onder het beschermende dak van de schuur en de bladeren van de palmbomen bidden Maria en Jozef voor hun pasgeboren kind, dat in de wieg voor hen ligt, bewaakt door een engel. Een ezel kijkt nieuwsgierig naar de kribbe, terwijl de drie Wijzen, die de ster van Bethlehem volgen, dichterbij komen met hun gaven. Ook twee herders met hun schapen en kamelen komen aangelopen om te zien wat er is gebeurd. Een dreigend gevaar wordt aangekondigd in de vorm van de twee soldaten van Herodes, die met hun speren de scène naderen. De kaarsenboog wordt verlicht met zeven elektrische kaarsen (230V).

Fabrikant Müller
bruttogewicht:2,1 kg
hoogte:35 cm/13,8 inch
breedte:64 cm/25,2 inch
diepte:13 cm/5,1 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk