Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Kaarsbogen
Vorschau

Schwibbogen schoolkoor klein dorp, Lengte 57 cm, elektrisch verlicht (230V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen MU 12524

Artikelnr: MU 12524
Kaarsbogen
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 354,00 USD
278,44 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Kaarsenboog Kaarsenbogen Kerstmis Ertsgebergte Kaarsen
Voel de pure romantiek van het Erzgebirge als de lichten van deze prachtige boog schijnen en de Seiffenerkerk onder het baldakijn schittert in de gloed van elektrische kaarsen (230V). Voor de barokke bergkerk staat een Kurrender te zingen, waarvan de subtiliteiten bij de ramen door een nieuw drukprocédé nog gedetailleerder zijn uitgewerkt. De kerk is omgeven door gedraaide boomgroepen en de typische huizen van de voormalige mijnwerkers met leistenen bedekte daken in de verplichte scherpe hoek van 49 graden. De cijfers zijn met de hand geschilderd. Al met al werden de spitsboog en meer dan 80 afzonderlijke onderdelen in de Müller Kleinkunstfabriek liefdevol met de hand bewerkt met behulp van gecertificeerde natuurlijke houtsoorten. Het wolkenmotief op de ronde boog is een beschermd designelement van de familie Müller.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:1,6 kg
hoogte:32 cm/12,6 inch
breedte:57 cm/22,4 inch
diepte:11 cm/4,3 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk