Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide Boogpiramide heilige geschiedenis 2 schalen, 65 cm hoog, natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10064
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.014,00 EUR
798,80 EUR incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
In het licht van de kaarsen van deze moderne boogpiramide en het huis van Müller Kleinkunst komt het heilige verhaal op de twee verdiepingen tot leven. Op de onderste draaiende vorm staan Maria en Jozef afgebeeld voor de wieg van het kindje Jezus. In de achterste rand staan de drie vwijzen uit het Oosten met hun gaven voor het pasgeboren kind. Op het tweede beweegbare platform staat de herder, die de ster van Bethlehem met zijn schaap volgt. De gedraaide figuren zijn gemaakt van de mooiste houtsoorten zoals amazakoe, meidoorn, sipo, zebrano, padouk, beuken en esdoorn en hebben een gemiddelde hoogte van 13 centimeter. het geslaagde gebruik van natuurlijke nerf en de kleurstelling van de bovengenoemde houtsoorten zorgt voor de individuele uitstraling van de figuren. De dieren zijn handgesneden uit zacht lindenhout. Zoals bij alle boogpiramides van de familie Müller zijn de twee kunstzinnig gebogen rendierbogen aan de bovenkant open in een bolvorm. De piramide wordt verlicht en bewogen met negen pilaarkaarsen op drie niveaus. Op de gehele piramide wordt een blanke lak aangebracht, waardoor het kostbare hout effectiever lijkt en beschermd wordt tegen stof en verkleuring door zonlicht.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:7 kg
hoogte:65 cm/25,6 inch
breedte:50 cm/19,7 inch
diepte:43 cm/16,9 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk