Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide Ertsgebergte-motief, 3-lagen, 63 cm hoog, natura, elektrisch verlicht en aangedreven (230V, 50Hz), origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10516
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.340,00 USD
1.054,73 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Een prachtig wintermotief, dat niet alleen met Kerstmis vreugde en gezelligheid in uw woonkamer brengt, siert dit houtkleurige piramidelichaam. Het vertelt een verhaal over het huis van de volkskunst van het Erzgebergte en het vroegere leven van de houten speelgoedmakers, handelaren en hun kinderen. Op de onderste verdieping zijn de typische en onmiskenbare huizen te zien, zoals ze nog steeds te bewonderen zijn in het openluchtmuseum. De grootste van de huizen is de door water aangedreven bandendraaimachine, waarin vele vormen van dieren worden gecreëerd met behulp van de unieke techniek van bandendraaimachine. Het volgende huis is een armenhuis, waar na de recessie van de mijnindustrie talloze gezinnen in de meest primitieve omstandigheden leefden. De kleinste hut op deze verdieping is een typisch mijnwerkershuisje. De rijkdom aan details in deze replica's houdt zelfs rekening met de zogenaamde cantilever, het buitenhuisje. De middelste verdieping geeft een verder inzicht in het leven van onze voorouders. Hier zien we de houten speelgoedmaker met een slee hout uit de enorme bossen van het Erzgebirgegebergte halen als brandhout en grondstof voor zijn figuratieve kunstwerken. De peperkoekvrouw met de mand trekt langs de Salzstraat, ooit een handelsroute naar Bohemen, en verkoopt in de winter haar heerlijke hapjes gemaakt van lokale ingrediënten. Een andere houten speelgoedmaker komt op de Striezelmarkt in Dresden terecht, zwaar beladen met zijn fietstas vol houten kunstwerken. De bovenverdieping laat zien hoe de kinderen van onze voorouders hun tijd veraangenamen in hun schaarse vrije tijd tijdens de lange en strenge winters, die vaak een half jaar duurden. Sneeuwmannen bouwen en skiën is nog steeds mogelijk in de wintermaanden van het Erzgebergte. De verschillende gedraaide spaanbomen van lindenhout op de afzonderlijke verdiepingen van de piramide, een specialiteit van de Seiffen-speelgoedmaker, symboliseren de rijkdom van de bossen die hier ooit bestonden. Het kunstwerk wordt bekroond door drie bomen op het aangegeven vierde niveau en de kroon en ronde bogen aan de basis van de vleugels. BDeze piramide wordt aangedreven door een synchrone tandwielmotor met 6,8 omwentelingen per minuut.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:3,5 kg
hoogte:58 cm/22,8 inch
breedte:34 cm/13,4 inch
diepte:34 cm/13,4 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk