Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide Ertsgebergte-motief, 4-lagen, 77 cm hoog, elektrisch verlicht en aangedreven (120V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10688
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.358,00 USD
1.069,04 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Een prachtig motief van het Erzgebergte, dat niet alleen in de kersttijd vreugde en gezelligheid in uw woonkamer brengt, siert dit houtkleurige piramidelichaam. Het vertelt een verhaal over het huis van de volkskunst van het Erzgebergte en het vroegere leven van de houten speelgoedfabrikanten en -handelaren. Op de benedenverdieping zijn de typische en kenmerkende huizen te zien, omdat ze nog steeds te bewonderen zijn in het openluchtmuseum. De grootste van de huizen is de door water aangedreven banddraaimachine, waarin vele vormen van dieren worden gecreëerd met behulp van de unieke techniek van bandendraaimachine. Het volgende huis is een armenhuis, waar na de mijnrecessie talloze gezinnen in de meest primitieve omgeving in krappe omstandigheden leefden. De kleinste hut op deze verdieping is een typisch mijnwerkershuisje. De rijkdom aan details in deze replica's houdt zelfs rekening met de zogenaamde cantilever, het buitenhuisje. De rit is voorbij. Hier zien we de houten speelgoedmaker hout halen uit de enorme bossen van het Erzgebergte als grondstof voor zijn figuratieve kunstwerken. De herten grazen rustig rond de kribbe op een open plek. Op het vierde niveau houdt een herder zijn vreedzame schapen. De verschillende gedraaide spaanbomen en lindenhout op de verschillende niveaus van de piramide, een specialiteit van de Seiffen-speelgoedmaker, symboliseren de rijkdom van de bossen die hier ooit bestonden. Het kunstwerk wordt bekroond door drie bomen op het vijfde niveau en de kroon en ronde bogen aan de basis van de vleugels. De piramide wordt verlicht door 6 elektrische kaarsen (230V / 120V) en aangedreven door een synchrone motor.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:4 kg
hoogte:72 cm/28,3 inch
breedte:33 cm/13,0 inch
diepte:29 cm/11,4 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk