Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide Erzgebirgsbeeldjes spitsboog, Spanboom, 1-laags, 30 cm hoog, natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10344
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 289,00 USD
227,49 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Typische motieven uit de geschiedenis van het Erzgebirge zijn te vinden op deze prachtige spitsboogpiramide en de werkplaatsen van de firma Müller Kleinkunst. De speelgoedmaker, die de kleurrijke waren op zijn rug van huis tot huis draagt, en de peperkoekvrouw, die haar zoete gebakjes langs de Salzstraße naar de Striezelmarkt in Dresden voert, vertellen over de belangrijkste bronnen van inkomsten in de regio. De kunstzinnig gedraaide spaanplaatboom staat symbool voor de rijke bossen waaruit de bosarbeiders brandstof en belangrijke grondstof voor de vele gezichten van de bosbouwschilderkunst halen.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:1 kg
hoogte:30 cm/11,8 inch
breedte:24 cm/9,4 inch
diepte:16 cm/6,3 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.


360° blik: Houd de linkermuisknop ingedrukt op het beeld en beweeg de muis om het beeld te draaien.

Selectie per merk