Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide boogpiramide Seiffener Kirche, 1-laags, 36 cm hoog, LED verlichting, op batterijen, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10376
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 466,00 USD
367,21 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
In het midden van deze prachtige boogpiramide de Firma Müller Kleinkunst staat de beroemde achthoekige Seiffener bergkerk. Het gebouw, voltooid in 1779, is een populair motief van Seiffener houtkunst.Het wordt elk jaar, vooral met Kerstmis, bewonderd door duizenden bezoekers van over de hele wereld. Een koerier met zijn brede, donkere gewaden haast zich met zijn liedboeken langs de kerk, terwijl het interieur straalt in een warme gloed van licht. De kerk is van binnenuit verlicht met standaard batterijen (AA); de warme stralen dringen zelfs door de kleine, fijn uitgesneden lichtkoepels. De sterren aan de hemel waken over de Seiffener bergkerk.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:1,5 kg
hoogte:36 cm/14,2 inch
breedte:29 cm/11,4 inch
diepte:22 cm/8,7 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.


360° blik: Houd de linkermuisknop ingedrukt op het beeld en beweeg de muis om het beeld te draaien.

Selectie per merk