Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide boogpiramide geboorte van Christus, 1-laags, 36 cm hoog, natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10388
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 263,00 USD
206,96 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Een frisse, verkwikkende wind waait door het traditionele assortiment van de firma Müller Kleinkunst. Deze piramide in moderne stijl is gebaseerd op een innovatief ontwerpconcept, dat de voorstelling van de figuren van Christus' geboorte minimaliseert en de artistieke vormgeving van de basispiramide vorm beperkt tot heldere, abstracte vormen. De houtsoorten esdoorn, linde, beuk en witte beuk vormen een licht contrast met het roodbruine hout van het kostbare hout sipo. De typische kenmerken die de producten van Müller Kleinkunst onderscheiden, zijn ook hier terug te vinden: het gerichte gebruik van natuurlijke kleuren en korrels van verschillende houtsoorten als vormgevingselement, uitstekende kwaliteit en bijzonder hoogwaardig vakmanschap.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:2 kg
hoogte:36 cm/14,2 inch
breedte:30 cm/11,8 inch
diepte:20 cm/7,9 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.


360° blik: Houd de linkermuisknop ingedrukt op het beeld en beweeg de muis om het beeld te draaien.

Selectie per merk