Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide heilige geschiedenis, 4-lagen, 72 cm hoog, elektrisch verlicht en aangedreven (120V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10680
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.374,00 USD
1.081,58 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Deze prachtige vier verdiepingen tellende piramide van Müller Kleinkunst vertelt het heilige verhaal op zijn vier niveaus. Onderaan draagt een ezel Maria met haar kind in haar armen, gevolgd door een groep gewapende strijders. Ze worden geleid door Jozef, die met een lantaarn in zijn hand vooruit loopt en een engel volgt. Op het tweede niveau volgen de heiligen drie koningen met hun gaven en een kameeldrijver, met twee handgesneden kamelen die rustig achter hem aan draven. Boven hen worden Maria en Jozef opnieuw afgebeeld, buigend over de wieg van het kind in gebed. De engel waakt opnieuw over het tafereel, dat door een herder met zijn protégés wordt waargenomen. Op het bovenste platform waakt een andere herder over zijn kleine schaapjes. De bruine kleur van de randen van de afzonderlijke niveaus omkadert de respectievelijke voorstellingen. De fijne kleurgradaties van de figuren in de taferelen zijn vooral ontstaan door het gebruik van verschillende houtsoorten. In liefdevol handwerk met veel kleine details werd het heilige verhaal tot leven gebracht. De piramide wordt aangedreven door een synchrone motor. Zeven elektrische kaarsen (230V) zorgen voor een feestelijke verlichting.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:4,4 kg
hoogte:70 cm/27,6 inch
breedte:33 cm/13,0 inch
diepte:28 cm/11,0 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk