Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide heilige geschiedenis, 5-lagen, hoogte 150 cm, elektrisch verlicht en aangedreven (230V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10092
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 6.628,00 USD
5.219,05 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Deze vijf verdiepingen tellende Seiffen-kerstpiramide uit onze werkplaatsen is een van de beroemde Seiffen-vloerpiramides vanwege de constructie met meerdere verdiepingen die naar boven toe taps toelopen. Het piramidelichaam alleen al bestaat uit 685 afzonderlijke delen. Op de afzonderlijke verdiepingen komen verschillende afbeeldingen van het bijbelse kerstverhaal tot leven in de gloed van 15 elektrische kaarsen (230V of 120V). Een herder zorgt voor zijn kudde op de bovenste roterende vorm. Daaronder komen de drie wijzen uit het Oosten met hun gaven in hun handen. Op de derde verdieping staan Maria en Jozef bij de kribbe van hun kind met de engel van de Aankondiging. Op de vierde verdieping nadert het dreigende gevaar in de vorm van sabelzwaaiende soldaten en officieren. Op de onderste verdieping zijn twee volgepakte kamelen met hun chauffeurs op hun gemak door de woestijn aan het rijden. De charmante combinatie van lokale houtsoorten zoals beuk, esdoorn, linde en berk met exotische bossen uit verre landen (mahonie, padouk, zebrano) geeft dit artistieke kunstwerk zijn bijzondere waarde. Zowel de fijn uitgewerkte figuren van de afzonderlijke verdiepingen als de constructieve vorm van het piramidelichaam met zuilen, hekken en vloeren leven van het interessante kleurenspel en de prachtige tekening van de natuurlijke materialen. De levendigheid van de handgesneden dieren geven het tafereel een bijzondere expressie. Het ringlichaam, dat als het bovenste deel van de vloeren aan de kroon is verbonden, heeft zijn oorsprong in de rijke volkskunst van Seiffen en is een typisch kenmerk geworden van de piramides en de werkplaatsen van het familiebedrijf Müller Kleinkunst. De piramide wordt aangedreven door een synchrone tandwielmotor met 3 omwentelingen per minuut.
Eerste verdieping: kameeldrijvers (esdoorn, beuk, meidoorn); kamelen (linde, zebrano, padouk, antolia, esdoorn, amarant, els, amazakoe); herders (es, sipo, esdoorn, meidoorn, beuk); schapen (linde)
tweetvloer: Soldaten van Herodes (Amazakoe, Sipo, Padouk, Maple, Beuken, Hawthorne)
derde verdieping: Heilige Familie & Annunciatie Engelen (Sipo, As, Esdoorn, Meidoorn); Jezus Christus Christus (Amazakoe, beuken, Esdoorn, Meidoorn); Schapen (Lindeboom)
Vierde verdieping: Driekoningen (Sipo, Zebrano, As, Amazakoe, Padouk, Meidoorn, Esdoorn)
Vijfde verdieping: Herder (Sipo, Amazakoe, Esdoorn, Meidoorn, beuken)

Fabrikant Müller
bruttogewicht:28 kg
hoogte:145 cm/57,1 inch
breedte:66 cm/26,0 inch
diepte:57 cm/22,4 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk