Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide heilige geschiedenis boogpiramide, 2 schalen, 1-laags, 34 cm hoog, natura met theelichtjes, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10364
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 348,00 USD
274,02 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Deze 2 verdiepingen tellende boogpiramide van de firma Müller Kleinkunst is vooral indrukwekkend door de levendigheid van de handgesneden figuren. De koe ligt comfortabel te kauwen in het gras en wordt samen met ezel en schaap bewaakt door een bewaker. Aan de andere kant komt een moriaan met een kameel, een engel staat op de open plek. Maria en Jozef staan op het onderste draaiplatform te bidden voor hun zoon en de drie heilige koningen brengen hem hun gaven. Op de bovenste verdieping loopt een herder met zijn protégés naar de ster van Bethlehem. In liefdevol detailwerk zijn de figuren uitvoerig gemaakt en met de hand geschilderd.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:1,5 kg
hoogte:34 cm/13,4 inch
breedte:25 cm/9,8 inch
diepte:20 cm/7,9 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.


360° blik: Houd de linkermuisknop ingedrukt op het beeld en beweeg de muis om het beeld te draaien.

Selectie per merk