Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide heilige geschiedenis boogpiramide, 4-lagen, 65 cm hoog, natura met theelichtjes, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10690
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 685,00 EUR
539,50 EUR incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
De moderne vier verdiepingen tellende boogpiramide toont liefdevol ontworpen scènes van de heilige geschiedenis op alle niveaus. Aan de top van de piramide houdt de herder trollenachtige schapen. Op het tweede niveau bidden Maria en Jozef voor het kindje Jezus voor de wieg. Ezels en koeien houden ze in de gaten. Op het platform beneden komen de pelgrims met hun kamelen en de drie koningen aan lopen. De onderste scène toont Maria met het Kind op haar arm op een ezel, bewaakt door een engel, gevolgd door soldaten met lange speren. De figuren zijn gemaakt van de mooiste houtsoorten zoals anazakoe, witbeuken, sipo, zebrano, padouk, beuk en esdoorn. Door het succesvolle gebruik van natuurlijke nerf en kleurstelling van de genoemde houtsoorten ontstaat een individuele uitstraling voor de figuren. De dieren zijn allemaal met de hand gesneden en krijgen daardoor een prachtige natuurlijke uitdrukking.Zoals bij alle boogpiramides van de familie Müller eindigen de twee ronde bogen bovenaan in een bolvorm. De piramide kan worden gebruikt met pilaarkaarsen of theelichtjes.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:4,3 kg
hoogte:61 cm/24,0 inch
breedte:41 cm/16,1 inch
diepte:39 cm/15,4 inch
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk