Startpagina
 > 
Houtsnijkunst uit het Ertsgebergte
 > 
Piramides
Vorschau

Kerstpiramide heilige geschiedenis met engelen, 3-lagen, 63 cm hoog, elektrisch verlicht en aangedreven (120V, 50Hz), natura, origineel Ertsgebergte van Müller Seiffen

Artikelnr: MU 10570
Piramides
Kleur: natura
Op voorraad - wereldwijd leverbaar
Catalogusprijs: 1.234,00 USD
971,62 USD incl.0% BTW.zzgl. Verzend
Müller

Piramide kerstpiramide kerstpiramide boogpiramide Ertsgebergte
Dit meesterwerk van vakmanschap uit het huis van Müller Kleinkunst verbeeldt het heilige verhaal op de drie verdiepingen. Op het onderste platform draven de handgesneden kamelen ontspannen achter hun chauffeur en de drie koningen met hun geschenken aan. Op de middelste draaischijf bewaakt een engel Maria en Jozef, die bij het bed van hun kindje staan te bidden. Een herder met zijn protégés bekijkt het tafereel van veraf. Op de bovenste schijf volgt een andere herder met zijn kudde de ster van Bethlehem. Het kunstwerk wordt bekroond door drie muzikale engelen die het Goede Nieuws aankondigen en het typische stijlelement van Müllers piramides: de kroon en de ronde bogen aan de basis van de vleugels. Deze piramide wordt verlicht door 6 elektrische kaarsen (120V) en aangedreven door een synchrone tandwielmotor met 6,8 omwentelingen.

Fabrikant Müller
bruttogewicht:3,7 kg
hoogte:58 cm/22,8 inch
breedte:34 cm/13,4 inch
diepte:34 cm/13,4 inch
Materiaal Hout
Oorsprong Gemaakt in Duitsland
Müller

De traditie van het Ertsgebergtese vakmanschap van de Müller werkplaatsen gaat terug tot het jaar 1899. Meer dan 110 jaar geleden werd het familiebedrijf opgericht door Edmund Oswald Müller in Seiffen in het Ertsgebergte. De ambachtelijke productie van het bedrijf was zeer veelzijdig. Het varieerde van kinderspeelgoed tot de typische Seiffen-miniaturen van het luciferdoosje tot complete poppenmeubels in de stijl van die tijd. In 1943 nam Paul Müller het bedrijf over en zette het voort in de geest van de oprichter van het bedrijf. Met de natuurlijke producten van hout vond hij toen al wereldwijde erkenning. Eind jaren '50 werd het rijke assortiment uitgebreid met onder andere piramides. Van 1973 tot 2000 stonden de werkplaatsen onder leiding van Gunter Müller. Het assortiment werd stijlvol aangevuld en uitgebreid. Of het nu gaat om speeldozen, fijne miniaturen, piramides of pluriforme kaarsbogen, onze mooie houten spullen hebben bijgedragen aan de bekendheid van de Toy Village Seiffen. Sinds 2001 is Ringo Müller de directeur van de onderneming Müller KLeinkunst GmbH. Zo blijft de goede, ambachtelijke traditie in de vierde generatie nog steeds bestaan. De eerste grote en volledig intern verlichte kaarsenboog "Seiffen Village" is zijn meesterwerk en getuigt vandaag de dag, als onderdeel van het gevarieerde productaanbod in de productie, van de lange traditie van dit huis.

Selectie per merk