Video 1: Uitpakken en ophangen van de koekoeksklokVideo 2: Problemen met de koekoeksklok oplossenVideo 3: De koekoek van mijn koekoeksklok roept nietVideo 4: De muziek van mijn koekoeksklok speelt nietVideo 5: De uurwijzer en het aantal koekoeksroepen van de koekoeksklok komen niet over een


Hoe werkt een mechanische koekoeksklok?

De koekoeksklok wordt aangedreven door de gewichten die aan de kettingen hangen. De kettingen worden om de tandwielen gelegd die het uurwerk van de koekoeksklok aandrijven. Naarmate de tijd verstrijkt, bewegen de gewichten langzaam naar de vloer toe. Als de gewichten de vloer hebben bereikt, worden ze weer omhoog getrokken en wordt de koekoeksklok terug opgerold. Op het halve uur klinkt de koekoek één keer en op het hele uur klinkt de koekoek het aantal uren. Als de koekoeksklok een muzikaal mechanisme heeft, speelt de muziek op het uur, nadat de koekoeksklok heeft geroepen.

Hoe werkt een quartz koekoeksklok?

De quartz koekoeksklok wordt gevoed door batterijen. De gewichten zijn alleen ter decoratie. De batterijen hebben een levensduur van ongeveer een jaar. Om deze reden is een Quarz-Kuckucksuhr zeer eenvoudig te bedienen en het vervangen van de batterij is de enige activiteit. Wij raden u ook aan om een quartz koekoeksklok te kiezen als de klok wordt opgehangen op een plaats die een beetje moeilijk te bereiken is. De Quarz-Kuckucksuhren mit Musik hebben ook 12 verschillende melodieën. De melodie verandert elk uur.

Wat is een eendaagse koekoeksklok?

Eine een eendaagse koekoeksklok is een mechanische klok waarbij de gewichten 24 uur nodig hebben om de bodem te bereiken. Dus de gewichten worden altijd één keer per dag opgetrokken.

Wat is een 8-daagse koekoeksklok?

Een 8-daagse koekoeksklok is een mechanische klok waarbij de gewichten een week nodig hebben om de bodem te bereiken. Dus de gewichten worden altijd één keer per week opgetrokken.

Welke koekoeksklok moet ik kopen?

Als eerste hangt het van het uurwerk af. Geef de u voorkeur aan een mechanisch uurwerk dat wordt aangedreven door de gewichten of een op batterijen werkende quartz koekoeksklok? Als u kiest voor een mechanische koekoeksklok, kunt u kiezen of u de voorkeur geeft aan een eendaagse koekoeksklok of een 8-daagse koekoeksklok. Onze koekoeksklokken worden allemaal geleverd met het VDS-certificaat van het Verband die Schwarzwalduhr. Dit certificaat bevestigt de echtheid en de herkomst van uw koekoeksklok uit het Schwarzwald. Kiest u voor een quartz koekoeksklok, dan wordt uw koekoeksklok ook in het Schwarzwald gemaakt, want wij bieden alleen koekoeksklokken uit het Schwarzwald aan. De volgende stap is om te beslissen of je een klok met muziek wilt. Dan kunt u de stijl van uw koekoeksklok kiezen. Er zijn gesneden koekoeksklokken, chalet koekoeksklokken en moderne koekoeksklokken. De volgende stap is het selecteren van de bewegende elementen van de klok. Wil je andere bewegende elementen naast de koekoeksvogel? De nachtelijke afsluiting moet ook worden overwogen. De meeste mechanische koekoeksklokken hebben een manuele nachtafsluiting. Sommige koekoeksklokken in het hoge prijssegment hebben een automatische nachtafsluiting. Dit betekent dat de koekoeksklok de koekoeksoproep en de muziek 's nachts automatisch uitschakelt. De quartz koekoeksklokken hebben een automatische nachtuitschakeling via een helderheidssensor.

Wat is het Verband die Schwarzwalduhr(VDS)?

We zijn trots lid van de Verein die Schwarzwalduhr (VDS). Elk van onze mechanische koekoeksklokken wordt geleverd met een certificaat van echtheid, dat bevestigt dat de koekoeksklok in het Zwarte Woud werd vervaardigd en dat dezelfde mechanische onderdelen werden gebruikt als 300 jaar eerder.

Waar kan ik een koekoeksklok kopen?

Ons bedrijf bevindt zich direct in Schönwald in het Schwarzwald, de geboorteplaats van de koekoeksklok. U kunt een koekoeksklok direct bij ons kopen in onze Online Shop. De klok komt perfect verpakt naar u toe, met verzekering en tracking van het pakket. Wij verzenden wereldwijd.

Waar werd de koekoeksklok uitgevonden?

De koekoeksklok werd in 1737 in ons dorp Schönwald in het Schwarzwald uitgevonden. Bij ons is het monument van Franz Ketterer

.

Waar zijn de fabrikanten van de koekoeksklokken?

Al onze koekoeksklokkenfabrikanten zijn gevestigd in het Schwarzwald, rondom ons dorp Schönwald. Hier kunt u een kijkje nemen in onze werkplaat.

Wie heeft de koekoeksklok uitgevonden?

Die De koekoeksklok werd uitgevonden door Franz Ketterer in 1737 in ons dorp Schönwald in het Schwarzwald. Tot heden herinnert het Franz Ketterer monument in Schönwald aan de uitvinder van de koekoeksklok.

Wanneer werd de koekoeksklok uitgevonden?

De koekoeksklok werd uitgevonden in 1737.

Waarom stopt de pendule van de koekoeksklok?

Zorg er in de eerste plaats voor dat alle gewichten worden opgewonden. Controleer dan of de klok in een kamer hangt waar het tochtig is. Dit zou de reden kunnen zijn waarom de pendule stopt. Als dit het geval is, hang dan de klok in een andere kamer. Controleer of de slinger de uitsparing van de behuizing raakt. Als dit het geval is, hang de klok dan zo op dat de achterkant van de klok evenwijdig is aan de muur waaraan de klok hangt. Je zou een gestage tik van de klok moeten horen. Beweeg de klok iets naar links en rechts op de muur totdat het tikken van de klok gelijkmatig verloopt. Controleer ook of er tijdens het transport verpakkingsmateriaal of stof in het uurwerk is gekomen. Trek hiervoor alle gewichten volledig naar boven. Verwijder vervolgens de gewichten en de pendule van de klok. Hang de klok aan de muur en schud de klok in verschillende posities, ook ondersteboven. Het is belangrijk dat u de klok stevig op het dak en het onderste deel vasthoudt. Hang dan de koekoeksklok terug aan de muur.

Hoe kan ik de ketting weer op het tandwiel leggen?

Als een van de gewichten in de ketting is gevallen, is de ketting losgekomen van een tandwiel. Trek alle andere gewichten eerst volledig omhoog en haak ze dan los. Draai nu de klok ondersteboven en probeer de ketting met de hand terug te leggen op het tandwiel. Wanneer de ketting volledig is uitgetrokken, kunt u de ketting door de bijbehorende gaten terug in de behuizing steken en deze met een schroevendraaier weer aanzetten. Nadat de ketting is aangetrokken, kunt u de kettinghaak en het kettingring weer aan de ketting bevestigen.


Gebruiksaanwijzing voor onze originele koekoeksklokken uit het Schwarzwald en koekoeksklokken met muziek


Wees voorzichtig bij het uitpakken! Raak bij het uitpakken van de klok het snijwerk niet aan, maar het dak. Controleer de inhoud van de doos zorgvuldig: Gebruiksaanwijzing voor onze originele koekoeksklokken uit het Schwarzwald en koekoeksklokken met muziek
  • 1) Koekoeksklok
  • 2) bevestiging met vogel of
  • 2a) bevestiging met hertenkop en 2 geweien
  • 3) Pendulel
  • 4) 2 gewichten voor een koekoeksklok en 3 gewichten voor een koekoeksklok met muziek
Klokken van het type Schwarzwaldhuis, Schwarzwaldmolen oder Zwitsers huis hebben geen geen bevestigingen als 2) of 2a).

Let op de exacte volgorde van de opstart:
Achterkant van de klok openen. Papierstroken (5) in de toonveer en 2 draadklemmen (6) aan de blaasbalgen er uittrekken.

Belangrijk: Aan het uurwerk zelf daarbij geen kabel verbuigen!

Zet dan het achterpaneel er terug op en vergrendel het. Schuif erna de bevestiging van het snijwerk (2 of 2a) voor in het dak.

Zet dan het achterpaneel er terug op en vergrendel het. Schuif erna de bevestiging van het snijwerk <b>(2 of 2a)</b> voor in het dak. Die Uhr (10) gebruik een sterke spijker of schroef, die diagonaal, op duimbreedte uit de muur moet steken (11), verticaal ongeveer 2 meter boven de vloer hangen. Pas nu het afsluitdraad van de koekoeksdeur (7) - voor een koekoeksklok met muziek zijn er 2 deuren - naar de zijkant draaien.

Dan het pakje met de kettingen (8) aan de onderkant van de klok openen en trek de veiligheidskabel eruit. Trek de kettingen langzaam naar beneden, maak eventuele knopen in de kettingen voorzichtig los.

De pendule moet in de pendelgeleider worden geplaatst (9) en de gewichten worden in de kettinghaken gehangen. De klok is nu klaar voor gebruik. Hang de klok verticaal aan de muur en duw de slinger lichtjes. Als de klok correct hangt, mag de slinger de gleuf in de kast niet raken en moet de klok gelijkmatig tikken.

Start de klok in de winter alleen in een verwarmde kamer, anders geeft de blaasbalg de volledige koekoekoekroep te laat af.

Gaat de klok vooruit, dan de pendule (3) uithangen en haak de slingerschijf los en duw deze iets naar beneden - als de slingerschijf verschuift, duw hem dan iets naar boven.

Deze koekoeksklok heeft een modern slagmechanisme. Om de tijd in te stellen, beweegt u de minuutwijzer naar achteren, het roep wordt automatisch ingesteld. Pas nooit het uur met de hand aan. Als u een extra koekoeksoproep wilt, verplaats de koekoeksklok dan 5 minuten voor het hele of halve uur langzaam naar het slagmechanisme, zodat het slagmechanisme voldoende tijd heeft om het correct te ontgrendelen.

Als een van de gewichten naar beneden valt wanneer deze in de ketting wordt gehaakt, dan is de ketting losgekomen van de kettingrand. Het kan opnieuw worden geplaatst door de andere gewichten volledig omhoog te trekken en dan ook nog eens naar beneden te hangen. Draai de klok dan ondersteboven en leg de ketting met de hand terug op het tandwiel.
Gebruik geen geweld.

Extra gebruiksaanwijzing voor 8-daagse koekoeksklokken en alle klokken met slagafsluiting
Deze koekoeksklok heeft een modern 8-daags slagmechanisme met een slagafsluiter aan de linkerkant van de behuizing of op de onderste plank. Zodat u nog vele jaren van uw koekoeksklok kunt genieten, moet u op het volgende letten:
1) Bij het monteren van de 1260 g gewichten moet u de gewichten iets optillen.
2) Bedien de slaghendel niet tijdens de koekoekoproep.
3) Om de levensduur van uw koekoeksklok te verlengen, moet u uw klok na ca. 5 jaar laten reinigen, oliën en controleren..
Selectie per merk